Garage i Bergen åpner portene for Beyond the Gates

Beyond the GatesBeyond the Gates har hatt en strålende vekst siden oppstarten for fire år siden. Når vi nå forbereder oss på den femte festivalen i rekken, så er festen blitt forlenget med en ekstra dag. I år starter moroa på onsdag den 24. august, og bygger opp mot høydepunktet på lørdag den 27. august. Scenen er selvfølgelig på Garage i Bergen sentrum.

Ventede høydepunkter for Beyond the Gates 2016

Det finnes mange nyheter og godbiter for den som er glad i musikk av det hardere slaget. Secrets Of The Moon, Urfaust og Magister Templi topper plakaten, men det finnes mange flere godbiter.

Ikke gå glipp av Urfaust

Urfaust er i ferd med å bli et av de mest populære undergrunnsbandene i metal-sjangeren. Den nederlandske duoen har spilt sammen siden 1999. Med sine egne ord beskriver bandet seg som grusom black-metal, men bandet spriker i veldig mange musikalske retninger, og har et enormt stort spekter av musikk, fra det raske og brutale til det langsomme og minimalistiske.

Straight outta Brooklyn

Brooklyn er ikke vanligvis forbundet med metall, men heller med hip hop og hipstere, og muligens med Hardcore. Black Anvil kaster derfor ut noen fordommer som man kan ha. Bandet er veldig solid, og har vært på turne i nesten ti år. Hovedsaklig i USA, hvor de har spilt sammen med Watain, Marduk, The Devil’s Blood og Behemoth. Bandet har fått mye god omtale for sin kraftige og ville musikk. Nå er de for første gang i Norge og det blir spennende å se dem live.

Gaahls WYRD spiller Trelldom

Gaahls nye bandprosjekt WYRD kan by på noe utenom det vanlige. Gaahl har gravd fram rester fra hans første bandprosjekt. Mange av sangene er aldri blitt fremført offentlig, og dette er derfor noe helt unikt. Vi kan forberede oss på en tidsreise som tar oss tilbake nesten tyve år.