Jaa9 og Onkel P

Jaa9Historien om Jaa9 og Onkel P er også en historie som har utviklet seg til å knytte sammen noen av de beste folkene innen norsk musikk. De to har kommet langt siden de begynte i 1991. Den gang opptrådte de to sammen på puben Martins i Lillestrøm, for så å fortsette med å ta landet med storm, selv om det store gjennombruddet lot vente på seg i noen år til.

Onkel P, eller Pål Tøyen som han egentlig heter, har i dag en lang karriere bak seg, og flere store bandprosjekter som i dag løper parallelt. Det hele begynte med at Onkel P og Jaa9 slo sammen gruppene Verbal SNCZ og Riddere av Det Norske Hus. Dette ble til Dirty Oppland, som så begynte å lage hit etter hit. Gjennombruddet kom med platen Bondegrammatikk: The Mixtape i 2003. Deretter kom Sjåre Bryme i 2004. Deretter gav Onkel P først ut en soloplate, Det Kunne Vært Deg i 2005, før samarbeidet fortsatte. I 2008, i 2009 og i 2011, fulgte flere plater. Sell-Out var en morsom kommentar til gjennombruddet som gruppa hadde. Platene Lasse, og Geir var en humoristisk henvisning til Christoffer Nielsens narkomane tegneserie (anti-) helter. Den siste platen fra samarbeidet, Diskoteket Er Stengt, kom ut i 2013.

Det nyeste samarbeidsprosjektet for Onkel P er et prosjekt som knytter ham nært opp til rockebandet Oslo Ess. Onkel P og De Fjerne Slektningene, består av Knut-Oscar Nymo, og Åsmund Lande, begge også i Oslo Ess, samt Tommy Akerholdt fra Turboneger. De to har også tidligere klart å lure med seg andre kjendiser i løpet av de siste årene. Både Morten Abel og dansebandkongen Rune Rudberg har vært med på moroa. Bandet er ute på tur i løpet av sommeren 2016, og man kan treffe på dem i en mengde forskjellige festivaler.