Metallfestivaler i 2016

Det er ikke noe som man legger merke til daglig, men man minnes på det hver gang man møter folk fra utlandet. Det er en av disse hyggelige fordommene som man møter. Er man norsk så er man glad i metall. Selv om musikken ikke er noe for en hver smak finnes det et stort utvalg for den som liker sjangeren.

Midgardsblot Metal Festival 2016

Midgard Blot Metal Festival 2016Festivalen har mye godt å by på og holdes fra 18. til 20. august 2016. Det hele finner sted på Midgard historiske senter i Borre. Festivalen har allerede en meget fristende lineup, samt en inspirerende omgivelse. Festivalen ligger i et slags friluftsmuseum som også kan by på en høvdinghall fra vikingtiden. Middelalderliv og vikingtid er også i fokus på festivalen, som i tillegg til nydelig natur og badestrender ved campingen, kan by på sverdkamp og mjød. Årets lineup består av storheter som Enslaved og Wardruna, samt Skuggsjå og Inquisition. Flere band kommer til å annonseres ettersom vi nærmer oss. Hvis du vil campe og være der over langhelgen, koster oppholdet like under kr 2 000.

Høstens høydepunkt

Southern Discomfort har utviklet seg til å bli en meget god festival over årene og arrangeres nå for 14. gang. Den finner sted sent på året, og i 2016 begynner den på fredag 9. september. Da har det rukket å bli høstlig og mørkt, noe som matcher temaet. Som vanlig finner festivalen sted i Kristiansand. Detaljene er fortsatt litt uklare, men en god del band har allerede takket ja til invitasjonen. I utvalget finner man Vreid, Impalers og Traqidiots. Til sammen skal 10 konserter finne sted i løpet av to dager. Alle konsertene finner sted på Kick og på Onkel Aksel som ligger 200 meter fra hverandre, midt i sentrum av Kristiansand. Prisen for de to dagene er til sammen kr 845.