Noen av de større Rockefestivalene i 2016

Tons of Rock 2016 i Halden

Tons of Rock in 2016For den som liker internasjonal musikk på rockefronten finnes det en del å velge mellom for 2016. Tons of Rock i Halden kan by på veldig mye kjent og bra i år, og festivalen finner sted fra den 23. til den 25 juni. Black Sabbath, Alice Cooper og Megadeth topper plakaten for de tre dagene. Andre favoritter som også kommer hit i år er Raga Rockers og Behemoth, Amon Amarth. Prisen for kalaset ligger på rundt kr 2 500. Dette er rimelig når man ser at det bys på hele tre scener og mer enn 40 spillende band.

Måkeskrik 2016 i Kristiansand

Måkeskrik er den lille arvtageren til Quartfestivalen, og har på mange vis klart å utfylle den rollen som Quarten hadde for Kristiansand. I år finner festivalen sted for femte gang. Over de siste årene er strukturene og fagmiljøet langsomt blitt bygget opp igjen, i hendene på en fornuftig forretningsmann som ikke er en fullstendig cowboy. I år kan Måkeskrik by på 12 artister over to dager. Lineupen er preget av kjente norske band og artister. På toppen av plakaten finner vi rockebandet Oslo Ess og Jaga Jazzist. Andre godbiter er Sondre Lerche, Death by Unga Bunga og Vulkano.

Scenen for konsertene ligger på Odderøya like utenfor kvadraturen, i naturskjønne opplevelser, med gangavstand til sentrum. Festivalen tilbyr pakkeløsninger med billetter og hotellopphold for dagene. Et festivalpass koster kr 930, men hvis man kun vil komme en av dagene er prisen kr 630. En god nyhet for barnefamilier er at barn under 12 kommer inn gratis, hvis de har med seg en voksen med billett. På Måkeskriks hjemmeside er det også fortsatt mulig å melde seg opp som frivillig, noe som også kan være en spesiell opplevelse. Om du trenger litt avveksling er det muligheter for å bade i Bendiksbukta, og på andre små strender langs sjøkanten til odderøya.