Oslo Ess er ute på tur igjen

Oslo EssI år er det fem år siden rockebandet Oslo Ess slapp sin første skive. Bandet er et av Norges heftigste liveband. Platene har mottatt gode kritikker, og bandet har ikke manglet spillejobber siden gjennombruddet. På begynnelsen av 2016 kom den fjerde platen ut. Konge Uten Ei Krone fikk strålende kritikker, og føyer seg med dette inn i en suksesshistorie, til glede for en stadig voksende skare av lyttere. Oslo Ess har tatt den norske rocken til nye høyder, med rivende rask musikk som er full av ærlige og krasse tekster.

Noe for den som liker Jokke med Tourettes

Musikken kan sammenliknes med flere norske storheter, og mange nevner band som Raga Rockers eller Jokke. Den store forskjellen er kanskje at Oslo Ess i flere sanger tenderer til Ska, og at det har mye annen inspirasjon. Hvis smaken har noe å si, er det likevel stor sjanse for at man liker det ene hvis man liker det andre. Ser man mot utlandet, kan man sammenlikne bandets kvalitet som festmusikk med Dropkick Murphys, eller Dead Kennedys. Tekstene handler hovedsaklig om festing og nattliv, men de er spekket med referanser og intelligent bygget opp. Musikken er rask, morsom og spretten.

To listetopper og mye annet bra

Den første plata til Oslo Ess kom ut i 2011. Uleste Bøker og Utgåtte Sko gjorde det meget bra på salgsfronten, og klarte å komme seg til 9. plass på P3s hitliste. Året etter gikk bandet rett til topps, med plata Verden på Nakken, Venner i Ryggen. Det samme gjelder for Alle Hjerter Deler Seg som kom ut i 2014. Konge Uten Ei Krone som kom ut nå i våres gjorde det ikke like bra på listene, men klarte å komme seg på en solid femteplass. Omtalene har også vært gode, selv om Aftenposten kritiserer bandets siste skive for å være mer av det samme, og for at det ikke har skjedd mye utvikling. Man kan svare med at; hvis det ikke er ødelagt, så må det heller ikke repareres.