Øyafestivalen Oslo 2016

Øyafestivalen Oslo 2016Fra den 9. til den 13. august 2016 blir hele Oslo sentrum til en eneste stor musikkfestival. Øyafestivalen har vokst seg stor og feit siden starten i 1999, og dette har skjedd raskt. Festivalen kan skryte av et enormt antall besøkende, med like under 100 000 gjester de siste fem årene. I løpet av de fem dagene festivalen pågår kan man høre rundt 100 band. Den eneste ulempen er at mange av dem spiller samtidig. Hoveddelen av festivalen holder til i middelalderparken like ved Oslo sentrum, hvor det vanligvis er blitt bygget opp fire forskjellige scener.

Hvordan kommer man seg til festivalområdet?

Det går kollektivtrafikk til festivalområdet på Tøyen. For de fleste vil det være enklest å ta T-banen til Tøyen, og alle linjer treffes der. Det er kun noen få minutters til fots fra stasjonen til man er ved inngangen til festivalområdet. Festivalen er opptatt av å ha en god miljøprofil, og de anbefaler at så mange som mulig bruker sykkel for å komme seg dit. Derfor finnes det også en egen stor sykkelparkering. Bilparkering tilbys derimot ikke, så bilen må man helst la stå igjen hjemme.

Mange band, mange scener og mye moro

Som vanlig finnes det mengder av band å velge imellom. På onsdagen headliner Ane Brun og Massive Attack. På torsdagen kan man få med seg Jamie XX og PJ Harvey. På fredagen pakker festivalen ut de virkelige store stjernene. Da kan man kose seg med blant annet Eagles of Death Metal, Highasakite og New Order. Lørdag er nok likevel den dagen hvor de fleste besøkende er å forvente. Kvelertak spiller, sammen med Death By Ungabunga, Savages og Viagra Boys. Konsertområdet stenger mellom klokken 22 og 23 på alle kveldene, men festen forsetter på flere av byens utesteder, hvor man både kan finne flere konserter og klubbarrangement.