Populære rockeband og -artister fra Oslo

Oslo har alltid hatt en sentral plass i norsk musikkhistorie. I kraft av å være Norges hovedstad har byen selvsagt fostret mange kjente og kjære band opp gjennom årene. Oslo var den første byen i landet som utviklet en moderne konsertscene, noe som førte til en oppblomstring av flere band. I tillegg befinner alle de store plateselskapene seg her, og dette fører også til at det er enklere å slå igjennom hvis man har hovedstaden som base. Derfor har det også hendt at flere artister har flyttet til Oslo, ettersom dette har økt mulighetene til å bli oppdaget.

shutterstock_241381348Oslo har fostret flere rockeband

Raga Rockers er blant de mest kjente rockebandene som kommer fra Oslo. Bandet ble grunnlagt av Michael Krohn i 1982. Krohn hadde en bakgrunn fra punkebandet Kjøtt, og den tidlige musikken til Raga var derfor preget av denne stilen. Bandet har gitt ut 12 studioalbum, og det siste kom i 2013. DeLillos står for en noe mer melodiøs musikkstil. Bandet ble grunnlagt i 1984, og slapp sitt 19. album i anledning 30-årsjubileet i 2014. De fleste fans av disse bandene har etterhvert blitt godt voksne, og de har slitt noe med å appellere til dagens ungdom.

Band fra Oslo med internasjonal suksess

Tradisjonelt har det vært vanskelig for norske rockeband å slå gjennom internasjonalt. Konkurransen er knallhard, og det er først og fremst innen nisjer at band herfra har lyktes kommersielt, og da særlig innen heavy metal. Black Metal-bandet Dimmu Borgir har aldri oppnådd stor kommersiell suksess i Norge eller utlandet, men det har allikevel bygget opp en stor fanbase innen dette miljøet. Black Debbath har noe mer politiske tekster. Bandet ble grunnlagt i 1998 og holder det fortsatt gående med konserter rundt om i Europa. Bandet slapp også et album så nylig som i 2015, noe som tyder på at det ikke har tenkt å legge inn årene med det første.